titian perjalanan seorang sufi

Monday, July 18, 2011

KesiLapAn

Salam...aku tau mmg x ad org pown nk bce blog aku nie(sbb aku adalah tukang karut yg best) huahaha...
best biler org sebelah umah aku bukak wayerless 24 jam tanpa henti..ini membuatkan aku rsa syg pd jiran aku walaupown die sudah berkawin dan anak satu..hihihihi...hari nie jerk mcm2 aku dh buat..aku sendiri x paham.. susahnye lah jdi budak baik....susah sesgt..kadag2 aku sendiri x knl diri aku(walaupown aku tau aku nie cute) huahaha...hari2 hujan kebosanan akan melanda...x siapa pow peduli..dulu klo abg aku ad...(abg kembar) mmg aku x lekat r duk umah nie..tpi skrg...wah..bosan..masing2 ad kerjaya...hurmmm...mcm maner nk dikatakan budak yg baik?adakah bila smyg 5 waktu seharo semalam dikatakan budak baik?atau tolong ayahanda mengutip getah skrap adalah dikatakan budak baik?ataupoan memakai baju yg ditulis sy budak baik adalah budak baik?susah nk memahami dunia yg serba terbalik nie...insyallah...masih jauh perjalanan aku utk aku daki... aku masih menuggu si dia....

Thursday, July 14, 2011

HiDup Perlu DiterUSkan

Hari2 mantap muker sahabat2 aku yg mcm alien(terutama yg berjerawat) tpi tenyata kawan2 aku adalh alien yg amat Baek..sbb kadg2 bila Rasa sunyi..dieorg la peneman n peghibur hati..dulu Klu aku bosan abg kembar ad.. tpi skrg nie..huh!..aku rse dunia nie luas bila umur makin menigkat(walaupown begitu aku still cute) hihihihihi... entahlah..aku rse blog nie..mmg utk org yg mcm aku Nk habiskn mse(walaupown masa itu emas)..ptg tdi moto kesygan aku memerangkap awek aku yg pertama bocor..(sedih seh)..walaupown aku hanya mengeluarkan Rm4 hinggit..tpi jasa moto tu x ternilai..moto tu jugak yg mangajar aku erti kesabaran(pehh..dh melalut)...Wanita(dh bukak dh crite laen)nasib korg la..aku tulis..korg bce..dh mcm2 aku jumper..yg tomboi..les..yg teruk..baik..ada juga solehah..tpi semua tu mengajar aku erti hidup yg sebenar...aku cuba juga nk try hidup dlm kehidupan dieorg..tpi bnyk yg aku cuba x menjadi(aku rasa aku nie alien r...)entahla...ada satu ayat alquran berbunyi.. wanita yg baik hanya utk lelaki yg baik....LELAKI YG BAIK...dari segi apakan lelaki tu baik?hati..?wajah? perangai?..hrummm..pernh juga aku duduk berbual kosong...tetiba ada awek cun lalu dpn kitaorg.. dan dgn selamber dan tanpa segan silunyer kawan2 aku berkata"baik siottt awek niee..."..adakah dgn itu cara pandagan org utk sesuatu yg baik?persoalan yg x ada talian hayat..hanya allah sahaja yg menentukan...aku igat lagi pesan kak wani(akak dari group jawatankuasa penggerak masjid)..seseorg sedg mencari kamu..kamu tunggu sahaja sia dia tu..insyallah... aku pasti dan yakin..insyallah..:D

PandaNGan ApA tu??????

HUahha..aku sendiri x paham...knp..knp..knp..
seseorg yg pernh aku suka hadir dpn mata masa aku
tgh x hensem..hadoi..pandagan die buat aku rasa nk
lari jerk dari kenyataan dunia nie...smpai skrg aku
x boleh nk lupakan die...faezah fuad..aku sendri x tau aper
yg best sgt dgn budak kecik nie  tpi aku tertarik dgn die..
ya allah...aku rasa mmg itu adalh satu ujian bgi aku utk mencapai
apa yg aku impikan...memilih wanita bukan dari paras rupa...
tpi agama,tutur kata,hati budi,keihlasan dan terakhir bru paras rupa..
entahla....tuhan jerkla yg tau..